19 mars 2017
12:15

BKV Norrtälje (D5D)

Referat: Östhammars SK (D5D) - BKV Norrtälje (D5D)

Matchen delades upp i tre ”halvtimmesperioder” efter önskemål från BKV då dem skulle testa lite olika spelsystem…med facit i hand fick dem i så fall träna på tre olika försvarssystem.

Period 1.
ÖSK-dam tog omgående tag i spelet och vårdade boll på ett imponerande moget sätt. Tjejerna visade stor variation genom att ta sig framåt både centralt och via kanterna. Mest imponerande var nog ändå mognaden och modet att våga börja om i backlinjen igen ifall det saknades passningsalternativ.
Summering period 1 – stort bollinnehav men få klara målchanser och 0-0 på resultattavlan.

Period 2
Denna period är spelmässigt lite sämre men fortfarande med ett tydligt spelövertag för våra röd-vita tjejer. Även om spelet inte är fullt lika bra lyckas vi få till fler och bättre målchanser. Bl a får Ida iväg ett bra skott i efterdyningarna av en hörna som i Tilde´s frånvaror med bravur sköttes av Elin M.
Elin M är också den som till slut får hål på BKV´s annars duktiga målvakt. TT kommer loss på kanten och rundar sin back. Passningen snett-inåt-bakåt ser först ut komma strax bakom våra framrusande forwards men bakom dem kommer Elin och placerar behärskat in bollen med en vänster bredsida.

Period 3
Period 3 är vår absolut bästa. BKV har börjat gå på knäna medans våra tjejer visar upp en stor variation på anfallsalternativ. Dem rullar sig genom mitten, via kanterna och ibland också med ett överraskande längre alternativ. Det dröjer inte länge i denna period innan vårt andra och dagens vackraste mål för dagen kommer. Bollen spelas från vår backlinje upp till mittfältet innan Elin M, Jossan P och Elin A med varsin ”one-touch” serverar TT öppet mål. Ett riktigt snyggt mål med 5-6 tjejer inblandade i förspelet.

Summa summarum en riktigt bra träningsmatch där tjejerna verkligen visar att dem är BRA fotbollsspelare ALLIHOP! Ett extra litet plus till Alina som är prickfri i sin liberoroll och TT som gör 1+1 för dagen.